Het Stuk:
‘Zoêterdag, Zondag, Moindag’ is een ontroerende en tegelijk hilarische familiekroniek van de Italiaanse auteur Eduardo de Filippo gebaseerd op de Franse vertaling van Huguette Hatem. 

Het verhaal : de familie Lemaire-De Wandeleir komt samen in het ouderlijke huis in een Brusselse volkswijk. Madame Rosa maakt de traditionele zondagse oesjepot klaar voor al haar kinderen, schoon- en kleinkinderen, schoonvader, schoonzus en -broer, haar neef, de buren en nog een aantal andere -al dan niet verwachte- gasten. De drie dagen, zaterdag, zondag en maandag ontsporen in een spetterend cocktail van heftige discussies, oplaaiende passies, venijnige ijdelheid, bijtende haat en naast veel humor, natuurlijk ook nog: liefde, liefde, liefde! 

In Italië behoort ‘Zoêterdag, zondag, moindag’ tot één van de populairste en meest geliefde toneelstukken. Vlaanderen en meer bepaald Brussel valt vast en zeker voor de charme van dit prachtig volksstuk, diepmenselijk en komisch tegelijk. Een stuk vol pittoreske, zeer kleurrijke personage. Een familie een aanverwanten die door de tijd en de omstandigheden uit elkaar zijn gegroeid doch er uiteindelijk alles aan doen om hun relaties terug met de nodige nieuwe liefde en respect te injecteren. Een meesterwerk uit het Napolitaans volkstheater met een universeel karakter. En nu in een spitante Brusselse versie.

Regie: Jean-François D’Hondt (foto)
Verbrusseling: Marc Bober
Cast: Ani Leroy, Elie Devuyst, Niki D’Heere, Guido Goovaerts, Luc Christiaens, Anouk Van Doosselaer, Geert Dehaes, Michaël Bronckaerts, Fred De Keersmaecker, Chantal Vermeir, Annick Devisch, Stef Van Litsenborgh, Claude Lammens, Gertjie Brijssinck, Laurent Lippens, Davy Van Stichel.

T

Zoêterdag, Zondag, Moindag op toer (in de cc’s buiten Brussel)

April 2020
Za. 18 en zo. 19                   Het Bolwerk Vilvoorde – AFGELAST    

Mei 2020
do.  7                                     De Westrand Dilbeek –
UITVERKOCHT
za. 9, zo. 10                          De Bosuil Jezus-Eik – AFGELAST