EKSPO7
Barbara Vandendriessche
(°1974, Roeselare)

Gedurende 20 jaar werkte Barbara Vandendriessche als regisseur en decorontwerper binnen het theater. Maar meer en meer drong fotografie, wat ze eerst als een nevenactiviteit beschouwde, haar professionele parcours binnen. 

Ze ontdekte hoe haar ervaring binnen het toneel de taal van haar fotografie beïnvloedde en ervoer een gevoel van ‘back to basics’, van herbronning, van terug met de essentie bezig te zijn.

Om dit meer uit te kunnen puren besliste ze in 2017 de black box te verlaten en haar verhaal te vertellen aan de hand van foto’s en sculpturen.

Haar foto’s zijn veelal geënsceneerd en leggen de focus op lichamelijkheid, emotie of expressie. Ze zoeken een lichamelijke en psychische kwetsbaarheid op. 

De 7 foto’s die worden tentoongesteld zijn een onderdeel van het project “Recanati”. Dit is een reeks waar aan de hand van het leven en de poëzie van de romantische Italiaans schrijver Giacomo Leopardi (1798 – 1837) gezocht wordt naar de esthetiek van melancholie. 

Er wordt ingezoomd op een persoonlijk, intiem moment. 

De hang naar eenzaamheid, tristesse, verlangen en smachten naar liefde vormen een rode draad doorheen een zoeken naar schoonheid en breekbaarheid.

www.barbaravdd.be

In Et Oeis Van’t Brussels / koêmer Julien Vrebos tot en met 31 maart 2019