ZO.08.12 11U30

BRUIGEL ES BRUSSELS

‘Bruigel es Brussels’ kadert in de Bruegelfestiviteiten ‘herdenking van 450 jaar Pieter Bruegel’ en houdt het volgend programma in:

11u30
a. Leizink: ‘Bruigel, ne surrealist avant la lettre!’ dui De Marck (Marc Daniëls)

Bruegel en Magritte, twee artiesten die in Brussel ‘uile keis emme geloête’, door het oog van een derde Brusselse artiest: De Marck.  Volgens hem is Bruegel ‘ne surrealist avant la lettre’. 

Zijn werk, zijn onderwerpen, zijn metaforen,…. zouden het bewijs zijn.  Bruegel is a priori nergens artistiek te catalogeren.  De Marck doet dat wel!  Meer nog, hij laat ons ontdekken dat er subliminale, soms zelfs alchemistische boodschappen in zijn werk verdoken zijn.  Bref, zeg mo, e veroêl ouver Bruigel, de parrain van de Brusselse Surrealisten.

14u30
b. Konseir: “Zaa et ginnen Bruigel zaain?” dui Emballage Kado XL

Het programma is samengesteld uit een mix van eigen composities, traditionele volksliederen en

toepasselijke covers in het Brusselse dialect met gewaagde arrangementen van verschillende muziekstijlen en ritmes.  De schilderijen van Bruegel komen op magische wijze tot leven en vormen een Bruegeliaans decor waar een meeslepende verteller het publiek doorheen gidst.
Emballage Kado XL:
gitaar en zang: Willy Dessers – trekzak en zang: Mars Moriau – viool en zang: Wim Van Parijs – fluiten, doedelzak, snaarinstrumenten en zang: Marc Gaij
drums en percussie: Stef De Duffeleer – fluit, percussie en zang: Veerle Slootmans – Zang: Ine Renson – contrabas: Harald Nerinckx – verteller: Marc Bober

13 oktouber es complet!
Nog plosj op 10/11 en 8/12

Tickets:

Leizink + Konseir: 20,00 euro

Konseir: 10,00 euro

Leizink + Konseir + Diner (Breugelplat, 1 pint Pier Den Drol, Rijstpap): 40,00 euro

 

DATUM ZONDAG 08.12 11U30

LOCATIE in Et Oeis Van’t Brussels, Cellebroersstraat 59 - 1000 Brussel (onder de pannen van Het Goudblommeke In Papier)