ZO.08.12

BRUIGEL ES BRUSSELS

‘Bruigel es Brussels’ kadert in de Bruegelfestiviteiten ‘herdenking van 450 jaar Pieter Bruegel’ en houdt het volgend programma in:

11u30
a. Leizink: ‘Bruigel, Marolien, Magicien, Mateur?’ dui De Marck (Marc Daniëls)

Bruegel en de “Marollen” is niet echt wat men er van heeft gemaakt. Bruegel was een marginaal maar niet zoals we nu marginalen voorstellen. Bruegel was wat het volk “ne rijke stinkerd” noemde want, zoals de meeste grote kunstenaars, welstellend en wat men ook moge beweren, alles behalve een man van en/of voor het “volk”. Een schets van De Marck hoe Bruegel in tijden van Alva en de inquisitie, Vesalius en de woelige tijden tussen Noordelijke Nederlanden en Zuidelijke Nederlanden toch in Brussel blijft… Omdat hij in de Marollen wil blijven? Omdat hij met zijn teken- en schilderkunst bij rijk en arm als een magiër wordt aanzien? Of is hij gewoon een opportunistische voyeur die alle watertjes heeft doorzwommen?

14u30
b. Konseir: “Zaa et ginnen Bruigel zaain?” dui Emballage Kado XL

Het programma is samengesteld uit een mix van eigen composities, traditionele volksliederen en

toepasselijke covers in het Brusselse dialect met gewaagde arrangementen van verschillende muziekstijlen en ritmes.  De schilderijen van Bruegel komen op magische wijze tot leven en vormen een Bruegeliaans decor waar een meeslepende verteller het publiek doorheen gidst.
Emballage Kado XL:
gitaar en zang: Willy Dessers – trekzak en zang: Mars Moriau – viool en zang: Wim Van Parijs – fluiten, doedelzak, snaarinstrumenten en zang: Marc Gaij
drums en percussie: Stef De Duffeleer – fluit, percussie en zang: Veerle Slootmans – Zang: Ine Renson – contrabas: Harald Nerinckx – verteller: Marc Bober

COMPLET

 

 

DATUM ZONDAG 08.12

LOCATIE in Et Oeis Van’t Brussels, Cellebroersstraat 59 - 1000 Brussel (onder de pannen van Het Goudblommeke In Papier)